Συνάντηση Δήμου – Τροχαίας παρουσία του Συμπαραστάτη: Η καθημερινότητα του Φαληριώτη στο τραπέζι

Απόρροια συζητήσεων που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και κοινού τόπου ανάλυσης της κατάστασης, υπήρξε η πρωτοβουλία του Δημάρχου να προσκαλέσει την ηγεσία του (χωρικά αρμόδιου για το Π. Φάληρο) Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας σε συνάντηση (27.1.2021) για αμοιβαία ενημέρωση και προώθηση λύσεων σε θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του.  

Στη συζήτηση ήρθαν ζητήματα που έχει εντοπίσει τόσο ο Δήμος, όσο και ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης μέσω των αναφορών που ο δεύτερος έχει λάβει από τους δημότες.

Όπως φαίνεται και από το σχετικό Δελτίο Τύπου, η συζήτηση -που διήρκεσε περίπου δύο ώρες- κάλυψε αρκετά σημαντικά ζητήματα. 

https://palaiofaliro.gr/syskepsi-sto-dimarcheio-palaioy-faliroy-me-axiomatikoys-tis-trochaias/?fbclid=IwAR0k_fdLQaglXTAWc7u1A-AJg0T0_52a7HVHZw7wx8se40k9LjHbtV-y2nQ

Είχα την ευκαιρία να καταθέσω τις εμπειρίες μου από αναφορές και επαφές με δημότες μετέφερα για τα εξής θέματα:

·         τη διαφύλαξη μέσω της αστυνόμευσης της μη-παραβίασης των θέσεων στάθμευσης ΑμΕΑ με ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν της πλατείας του Φλοίσβου,

·         την απαλλαγή των πεζοδρομίων από τα οχήματα που εκτίθενται από εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων,

·         την πρακτική (και κατά νόμο) κατοχύρωση της χρήσης από τους πεζούς των πεζοδρομίων γύρω από τον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίτσας) στην (επιβαρυνθείσα και από τη διέλευση του τραμ) οδό Αχιλλέως, κατόπιν μεταβατικής περιόδου ενημέρωσης των περιοίκων ιδιοκτητών οχημάτων που στάθμευαν εκεί, 

·         την οριστική τακτοποίηση των όρων στάθμευσης ταξί στην πλατεία Φλοίσβου και

·         τα ζητήματα οδικής ασφάλειας μέσω της παιδείας, της προστασίας των σημάτων της Τροχαίας από την επικάλυψη και κυρίως της χρησιμότητας επίδειξης προσοχής στις επισημάνσεις των πολιτών.

Πέραν του προφανούς, θεωρώ τη συνάντηση και τη συμμετοχή μου σε αυτή, ιδιαίτερα σημαντικές. Αφενός γιατί προάγουν τη συνέργεια ως μέσο βελτίωσης της καθημερινότητας στην πόλη, όσο και γιατί καταδεικνύουν τη θεσμική αναγνώριση του ρόλου του Συμπαραστάτη από τις αρχές, αλλά κυρίως από τους συνδημότες του.

 

Γιάννης Φρέρης

Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Π. Φαλήρου

   

 

Φεβρουαρίου 1, 2021
0

Σχόλια

Search

Contact Me