Γίνε Συμπαραστάτης του ΑμΕΑ συνδημότη


Η χωροθέτηση στάθμευσης οχημάτων ΑμΕΑ επί της οδού Αγίου Αλεξάνδρου στην πλατεία του Φλοίσβου, έχει (τουλάχιστον σε επίπεδο τοπικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης) καταστεί η συμβολικότερη από τις διορθωτικές ενέργειες στις οποίες προχώρησε ο Δήμος μας με την παρακίνηση του Συμπαραστάτη του Δημότη. Ο δε Συμπαραστάτης ενεργοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος συνδημότη μας που τυγχάνει ΑμΕΑ και εκ των υστέρων παρακάλεσε για τη δημοσιοποίηση του ζητήματος. 

Κατά τη διάρκεια των μηνών που πέρασαν, την αρχική χαρά διαδέχθηκαν κάποια παράπονα για την -όχι σπάνια- κατάληψη της θέσης από οχήματα «μη-ΑμΕΑ». Οι εξηγήσεις ποικίλουν μεταξύ της ασυνειδησίας των πολιτών και της μείζονος κοινωνικής, εμπορικής και εμπορευματικής κινητικότητας στο συγκεκριμένο σημείο. 

Υπ’ αυτά τα δεδομένα, ο Συμπαραστάτης δεν έχει δυνατότητες άλλες, παρά την προσφυγή στη δύναμη της προτροπής για επίδειξη υπευθυνότητας και φιλότιμου από τους δημότες, ακόμη και αν δεν είναι μόνο δημότες οι διερχόμενοι από το σημείο. 

Όπως έχει αποδειχθεί σε άλλους δήμους της χώρας, το «δημοτικό ήθος» είναι εκείνο που μπορεί να υποβάλει συμπεριφορές και στους μη-δημότες, οι οποίοι προσαρμόζονται προς τα τοπικά ήθη, όταν γνωρίζουν πως μία τοπική κοινωνία τα έχει αναγάγει σε αυτονόητους κανόνες δημόσιας συμβίωσης. 

Για να συμβεί όμως αυτό, πρέπει κάθε δημότης να γίνει «συμπαραστάτης» κάθε συνδημότη του με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή στην πόλη με πυξίδα τις κοινωνικές προτεραιότητες. 

Μέχρι τότε, ο Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης θα συνεχίσει να προσφεύγει στη διαδικτυακή παρότρυνση μέσω στοχευμένων εικονομηνυμάτων. Το επόμενο της σειράς αυτής που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 28-29/11 αφορά τον σεβασμό στις θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ, επισημαίνοντας ότι πιο βαριά από τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος (εν προκειμένω ο ΚΟΚ) είναι η απώλεια της ανθρωπιάς στην κοινή μας καθημερινότητα. 



Γιάννης Φρέρης 
Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Π. Φαλήρου
Νοεμβρίου 26, 2020
0

Σχόλια

Search

Contact Me