Δήμος και… δήμος στην εποχή της πανδημίας


Όσο πλησιάζουμε στο μάτι του κυκλώνα «Κορωνοϊός», τόσο προσμετρούμε θετικά τη μαζική επίδειξη καλών πρακτικών και την αυξητική τάση της ατομικής ευθύνης.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση τεκμηριώνεται από ποιοτικά και ποσοτικά δείγματα τόσο συλλογικής, όσο και ατομικής ευθύνης.

Η 69η δημοτική εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου, στο αίθριο του Δημαρχείου, ήταν ένα ακόμη τέτοιο δείγμα σε κλίμακα Παλαιού Φαλήρου.   

Ως συνήθως, η σχετική πρωτοβουλία του Δήμου δημοσιοποιήθηκε από τα social media και από στόμα σε στόμα.

Οργανώθηκε με υπευθυνότητα, μέσω ραντεβού, ούτως ώστε να αποφευχθούν οι ουρές αναμονής και ο επικίνδυνος συνωστισμός. Ταυτόχρονα σημειώθηκε το ενδιαφέρον όσων δεν χώρεσαν στο κλιμακωτό χρονολόγιο του ωραρίου που προβλεπόταν, ούτως ώστε να κληθούν αναπληρωματικοί αιμοδότες εφόσον κάποιοι δήλωναν αδυναμία.

Μπορεί η αναμονή κάθε αιμοδότη να κυμάνθηκε μεταξύ 30-40 λεπτών, αλλά όσοι δημότες προσήλθαν, περίμεναν υπομονετικά στον προαύλιο χώρο εν πλήρη συνειδήσει της λόγου παρουσίας τους στο Δημαρχείο. 

Όπως ανακοινώθηκε, συγκεντρώθηκαν 73 φιάλες αίματος, ενώ η επόμενη παρόμοια αιμοδοσία   σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας θα λάβει χώρα στις 10 Μαΐου.

Από τη συγκεκριμένη επιτυχία, ας κρατήσουμε σαν πυξίδα τόσο για το παρόν, όσο και για το μέλλον, την επιτυχή σύμπραξη προσκαλούντος Δήμου & ανταποκριθέντος δήμου (δημοτών).

Είναι αυτή που υπόσχεται ένα καλύτερο, συμβιωτικότερο κοινό μέλλον για την κοινωνία της πόλης μας.

Πολλώ δε μάλλον εάν ενίοτε αντιστρέφονται οι ρόλοι και παρακολουθούμε ποιοτικές πρωτοβουλίες με προσκαλούντες τους δημότες και ανταποκρινόμενο τον Δήμο. 


Γιάννης Φρέρης
Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Δήμου Π. Φαλήρου
















Μαρτίου 30, 2020
0

Σχόλια

Search

Contact Me